top of page
WORKSHOPs
omgeving
Logo Partje.png
Wildplukwandeling
Nee/Ja sticker
Ergonomie

wildplukwandeling

shutterstock_185544101_LR.jpg

Daphne van den Berg

60-90 minuten

5 tot 20 personen

 

Even met je collega’s de rustgevende natuur in en daarnaast ook nog iets leren over de planten om je heen. Een wildplukwandeling is een struintocht waarbij eetbare planten, bessen, zaden, noten en vruchten de hoofdrol spelen. Je leert wat je met respect kunt eten uit de natuur. Ook vertelt Daphne verhalen, plantenweetjes, verklapt ze recepten en ga je natuurlijk proeven.

Meer balans in je dag

Jael Herz

120 minuten

14 personen

 

Wil je meer controle houden over je tijd en zorgen dat je aan het einde van je dag nog energie overhoudt om lekker te sporten, sociaal te zijn of gewoon voor jezelf? Wil je met minder stress je werk kunnen doen? Tijdens deze 2 uur durende workshop ga je praktisch aan de slag om meer balans in je dag te brengen. We gaan het hebben over wat de oorzaken zijn van disbalans in werk- en privétijd. Ook gaan we in op mogelijke risico’s van overmatige stress. Je gaat aan de hand van verschillende oefeningen meer inzicht krijgen in je persoonlijke situatie. Je krijgt tips om meer controle over je tijd en energie te krijgen en daardoor meer rust te ervaren in je werk en privéleven.  Met het volgen van de workshop investeer je tijd die je misschien denkt niet te hebben, echter door de tijd hiervoor te nemen win je tijd.

Jouw NEE / JA – sticker

Ciska Harte

90 minuten

14 personen

 

We moeten het allemaal doen, maar vinden het vaak lastig: Nee zeggen. In de workshop gaan we in op de onderliggende redenen van jouw Ja-gedrag, leer je in welke situaties je nee zou kunnen zeggen en hoe je dat makkelijker en op een comfortabele manier doet. Uiteraard ga je aan de slag met jouw eigen ‘Nee/Ja-sticker’ als geheugensteuntje voor na de workshop om

zo de regie en rust in je overvolle dagen weer terug

te krijgen. 

Jouw Nee Ja sticker.jpeg

Say yes 2 stress

stressed-female-entrepreneur-creativity-crisis.jpg

Elena Malkova

90 minuten

14 personen

 

Ben jij een stresskip of ben je een coole kikker? Is stress je vriend die voor meer focus en productiviteit zorgt of is het je vijand met alle fysieke en mentale gevolgen? Hoe kun je je relatie met stress en daardoor de kwaliteit van je dagelijks leven verbeteren? In deze interactieve workshop krijg je aan de hand van oefeningen en voorbeelden uit jouw eigen leven antwoorden op deze vragen. Daarnaast krijg je op recente wetenschap gebaseerde, gemakkelijke en praktische tips hoe je stress de baas wordt.

Ergonomie en Beeldschermwerk

Mariska Kamps

90 minuten

14 personen

 

Op kantoor of thuis is een computer of laptop niet meer weg te denken. Deze toename in schermtijd (lees: zittijd) gaat helaas ook vaak hand in hand met een toename van fysieke klachten. Tijdens deze interactieve workshop leer je welke aspecten van invloed zijn op jouw fysieke gezondheid en hoe je dit direct kunt verbeteren. Zo gaan we kijken naar:

 

1. De juiste instellingen van jouw werkplek voor een goede werkhouding.

 

2. Hoe je een gezonde werkomgeving creëert door o.a. het binnenklimaat aan te passen.

 

3. Hoe je tussendoor kunt bewegen zonder dat dit ten koste gaat van je productiviteit. Fysieke klachten kunnen gemakkelijk voorkomen of verminderd worden, zolang je maar weet waar je op kunt letten en hoe je zaken zelfstandig kunt aanpassen!

Werk gelukkig

Rianne de Mos

90 minuten

14 personen

 

Wat je aandacht geeft dat groeit en zo is het ook met werkgeluk. Houd jij je bewust bezig met jouw werkgeluk of gaan de dagen voorbij en doe je veel op de automatische piloot? Wil jij iedere dag met plezier aan het werk en mét energie naar huis?  Hiervoor hoef je niet hard(er) te werken, maar wel jouw werkgeluk de aandacht te geven die het nodig heeft. Vaak sta je hier niet bij stil en volg je de bekende paden of pas je je aan aan de organisatie waar je werkt. Zonde! Wil jij gemotiveerder, creatiever en productiever aan de slag? Volg dan deze workshop. 

Talentgericht leiderschap/ talentgericht samenwerken

Suzanne Pepping

90 Minuten

14 personen

 

Mensen die aangesproken worden op hun talenten, voelen zich gezien. En wie zich gezien voelt, voelt zich gewaardeerd. En waardering is nog belangrijker dan salaris blijkt uit onderzoek. Daarnaast zijn mensen die talentgericht werken fitter, omdat ze doen waar ze goed in zijn en ook beter gebruik maken van de kwaliteiten van andere mensen. Daardoor werken teams effectiever en er is meer werkplezier.

 

Deze workshop kan op maat gemaakt worden voor:

• Een groep individuele deelnemers die hun eigen talenten bewuster willen inzetten of loopbaanvragen heeft.

• Leidinggevenden die meer op talenten willen sturen.

• Teams die in hun samenwerking elkaars talenten effectiever willen benutten om zo meer resultaten te halen.

Grenzen aangeven 

Samantha Hosea

120 minuten

10 personen

 

Vind jij het moeilijk om taken te weigeren? Ga je het liefst conflicten uit de weg? Zou je je grenzen beter willen aangeven maar weet je niet hoe? Voordat je je grenzen kunt aangeven, is het van belang ze eerst te leren voelen.

 

Zonder te weten wanneer een grens bereikt is kun je namelijk niet op tijd aangeven wanneer iets te veel is of wanneer iets niet door de beugel kan. Door duidelijk je grenzen te communiceren kun je je op een gezonde manier verhouden tot anderen; in de werksfeer, in je persoonlijke leven en ook naar jezelf toe.

 

In deze workshop gaan we ontdekken wat je grenzen zijn en hoe je deze kunt bewaken. Door je bewust te worden van waar je grenzen liggen en deze duidelijk te communiceren kom je in je kracht te staan.

Grenzen aangeven.jpg

Uit je hoofd in de klei

Imre de Jong en Joni van der Heide

90 minuten

14 personen

 

Wat is jou natuurlijke manier van handelen? Waar liggen jouw kwaliteiten en hoe kom jij het meest tot je recht? In deze workshop mag je je laten verrassen door hoe het creatief werken met klei jouw natuurlijk manier van werken en zo jouw kwaliteiten toont. Je hoofd mag even rusten en je handen doen het werk. Voor deze workshop hoef je niet kunstzinnig te zijn of enige ervaring te hebben met klei. We werken niet toe naar een kunstzinnig einddoel, wel naar inzicht in jouw handelen en jouw potentie. De workshop ‘Uit je hoofd in de klei’ past iedereen die het leuk vind om op een creatieve, verrassende maar ook praktische en concrete manier nieuwe inzichten op te doen.

 

Van deze workshop bestaat er ook een uitgebreidere training. In de training is er nog meer ruimte voor verdieping, theorie, het vertalen van de uitkomsten naar handelen, oefeningen en meer persoonlijke afstemming op het individu en de groep. De training wordt op maat gemaakt en is daardoor zowel geschikt voor een bestaand team als voor individuele werknemers. 

Loslaten, hoe doe je dat?

Willeke Brokking

90 minuten

14  personen

 

Zou jij heel graag:

Zonder stress naar je werk willen gaan?

Een betere balans tussen werk en privé willen hebben?

Makkelijker ‘nee’ willen zeggen of voor jezelf opkomen?

Jezelf zekerder willen voelen in alles wat je doet?

Makkelijker met kritiek willen omgaan?

 

Maar zitten de volgende dingen jou in de weg:

Het gevoel vast te zitten in bepaalde emoties, zoals angst, verdriet, boosheid, frustraties, onmacht, paniek of onzekerheid?

Lichamelijk klachten zoals rugpijn, hoofdpijn, moeheid, slapeloosheid of een constante knoop in je maag?

Een stemmetje in je hoofd dat zegt je niet goed genoeg bent, niet leuk genoeg bent of iets niet kan?

 

Zou je dat heel graag willen loslaten om weer rust te voelen in je hoofd én lijf? Alleen weet je niet hoe je dat kunt doen of is je dat tot op heden nog niet gelukt?

Dan is deze workshop geschikt voor jou! Door middel van een succesvol bewezen techniek leer ik jou hoe kunt loslaten. Je gaat het zelf ervaren hoe het werkt en je krijgt een live demonstratie hoe de techniek werkt.

Hoe je toch rust vindt als je werk nooit af is

Kiki Vreeling
90 min
14 personen

 

Velen van ons hebben op dit moment het gevoel in een rijdende trein te zitten waar ze niet kunnen uitstappen en die maar doordendert. Na je werk, in het weekend en zelfs op vakantie kan dit gevoel nog aanhouden. Hoe zorg je er nu voor dat je toch even uit die rijdende trein stapt? Om prioriteiten, kaders te stellen en keuzes te maken? Om vervolgens met meer rust weer in de trein te stappen. Misschien op een ander tempo, in ieder geval met meer focus passend bij jouw unieke situatie. Word aan het denken gezet in deze workshop over jouw rijdende trein.

In deze workshop wordt ingegaan op:

Wat stress is, de oorzaak van stress en de effecten van stress.

Veel voorkomende perspectieven en worstelingen rondom stress en werkdruk. Hierbij komen onder andere de vervaging van grenzen, communicatie en prioriteiten aan bod.

Handvatten om zelf met de werkdruk en daarmee gepaarde stress om te gaan.

Mantelzorg & Werk, hoe blijf ik in balans?

Annette Brueren
60 min
14 personen

 

Werk combineren met zorgtaken kan behoorlijk uitdagend zijn. 1 op de 4 werknemers heeft mantelzorgtaken en dat worden er alleen maar meer.

Het is dan ook belangrijk dat zorgen en werken in balans blijft, maar hoe doe je dat?

In deze workshop krijg je inzicht in waarom het belangrijk is dat je disbalans (h)erkent en krijg je concrete handvatten om weer in balans te komen en te blijven.

We kijken naar de concrete mogelijkheden die ingezet kunnen worden, zoals bijvoorbeeld de verlofregelingen, om het voor jou als mantelzorger allemaal wat gemakkelijker te maken. De workshop is interactief en je gaat naar huis met in ieder geval 1 concrete actie die direct voor jou verschil kan maken.

Talentgericht leiderschap
Klei
Contact
Meer balans
Say Yes 2 stress
Werk gelukkig
Grenzen aangeven
Hoe je toch rust vindt
Loslaten hoe de je dat
Mantelzorg 1
bottom of page