top of page
WORKSHOPs
lichaam
Logo Partje_goud.png
Wildplukwandeling
Energie op je bord
Mind your breath 1
Ergonomie

wildplukwandeling

shutterstock_185544101_LR.jpg

Daphne van den Berg

60-90 minuten

5 tot 20 personen

 

Even met je collega’s de rustgevende natuur in en daarnaast ook nog iets leren over de planten om je heen. Een wildplukwandeling is een struintocht waarbij eetbare planten, bessen, zaden, noten en vruchten de hoofdrol spelen. Je leert wat je met respect kunt eten uit de natuur. Ook vertelt Daphne verhalen, plantenweetjes, verklapt ze recepten en ga je natuurlijk proeven.

BEWEEGBREAK

Roeland de Jong

10-15 minuten

Onbeperkt aantal personen

 

Doordat vergaderingen vaak aaneengesloten worden ingepland zitten we, zeker nu we meer thuiswerken, lange tijd achter elkaar.

 

Onze sedentaire levensstijl heeft vergaande impact op ons lijf en onze gezondheid. Met de beweegbreak als onderdeel van de vergadering, training of heisessie doorbreek je het zitten en ga je even uit je hoofd. In deze korte en energieke break, die geschikt is voor iedereen en die je gewoon in je werkkleding kan doen, ga je stretchen en bewegen op muziek waardoor de bloedcirculatie op gang komt, er zuurstof naar je hersenen gaat en je klaar bent voor een fris vervolg van de dag.

ENERGIE OP JE BORD

Desirée Marsman

60 minuten

14 personen

Deze interactieve workshop laat op een laagdrempelige manier zien, welke simpele dingen je kan toepassen in je eetpatroon om je vitaler te voelen. Welke voeding geeft energie? Zijn tussendoortjes gezond? Hoe temper je je zoetbehoefte? Je krijgt veel nieuwe inzichten, ontvangt simpele recepten en bovenal inspiratie voor lekker eten.

foods-energy-boost-complex-carbs-1296x728-header.jpg.jpg

Bootcamp

Roeland de Jong

60 minuten

14 personen

 

Met de bootcamp van de Vitaliteitsbrouwerij ga je onder begeleiding van een Personal Trainer een uur aan slag waarin het hele lichaam aan bod komt. Er is veel aandacht voor het individu, sfeer in de groep en technisch goed bewegen.

 

De training is geschikt voor zowel de startende als gevorderde beweger en kan aansluitend aan werk binnen of buiten worden gegeven. Zo wordt niet alleen gewerkt aan jouw vitaliteit en die van je collega’s, het is ook een effectieve vorm van teambuilding. Dus kom in beweging!

mind your breath 1

Romina Schut

60 minuten

14 personen

 

Je weet dat je adem nodig hebt om te leven, maar weet je ook hoe je je adem kunt inzetten om je vitaler te voelen? Door je bewust te worden van de manier waarop je ademt, kun je deze gaan sturen. Je kunt je adem gaan gebruiken om lekkerder te slapen, steviger in je schoenen te staan bij een presentatie, energiek je dag te beginnen of even helemaal te ontspannen. In deze workshop leer je hoe je adem werkt in je lijf. Je leert hoe jouw zenuwstelsel direct wordt beïnvloed door de manier waarop je ademt. Je adem kan je hartslag en bloeddruk reguleren en heeft een directe impact op jouw mentale en emotionele welzijn. Je leert een aantal ademtechnieken die je simpel zelf kunt toepassen in het dagelijks leven, voor thuis en op je werk.

Mind Your Breath 2

Romina Schut

60 minuten

14 personen

 

In deze snelle en stressvolle maatschappij hebben we allemaal te maken met overvolle agenda’s en drukke werkdagen. Allemaal “linkerbrein”- activiteiten die het stressvolle deel (fight – flight) van jouw zenuwstelsel prikkelen. Je leert hoe dit op den duur kan leiden tot fysieke klachten, maar ook hoe je met behulp van je adem jouw rechterbrein (creatieve deel) kan stimuleren en een ontspannen en vitaal lijf kan creëren. In deze workshop worden ademhalingsoefeningen afgewisseld met theorie. De ademoefeningen zijn meer gevorderd dan in Mind Youy Breath1, zoals bijvoorbeeld een Buteyko ademtechniek. 

Ergonomie en Beeldschermwerk

Mariska Kamps

90 minuten

14 personen

 

Op kantoor of thuis is een computer of laptop niet meer weg te denken. Deze toename in schermtijd (lees: zittijd) gaat helaas ook vaak hand in hand met een toename van fysieke klachten. Tijdens deze interactieve workshop leer je welke aspecten van invloed zijn op jouw fysieke gezondheid en hoe je dit direct kunt verbeteren. Zo gaan we kijken naar:

 

  1. De juiste instellingen van jouw werkplek voor een goede werkhouding.

  2. Hoe je een gezonde werkomgeving creëert door o.a. het binnenklimaat aan te passen.

  3. Hoe je tussendoor kunt bewegen zonder dat dit ten koste gaat van je productiviteit. Fysieke klachten kunnen gemakkelijk voorkomen of verminderd worden, zolang je maar weet waar je op kunt letten en hoe je zaken zelfstandig kunt aanpassen!

Fysio- (en manueel) therapeut op het werk

Jeroen van der Kooij

Per dagdeel

3 personen per uur

 

Herken je de 3 meest voorkomende redenen, waarom je niet naar de fysiotherapeut gaat:

  • Je neemt er de tijd niet voor, andere dingen
    gaan voor.

  • Het gaat vast vanzelf weer over.

  • Je bent niet aanvullend verzekerd voor een fysiotherapeut.

 

Met een fysio op het werk hoef je geen vrij meer te nemen om behandeld te worden. Ook hoef je niet te twijfelen of je met je klacht naar de fysio moet. Je kan namelijk zo binnenlopen om dat te vragen. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijnklachten. Erg beperkend in je vermogen om productief te zijn, maar vaak niet genoeg om langs een fysio te gaan terwijl deze klachten kunnen voortkomen uit nek en schouderklachten als gevolg van veel of een verkeerde houding bij bureauwerk. Door de behandeling en adviezen kunnen deze en andere klachten voorkomen en verholpen worden. De fysio neemt alle spullen mee. Het enige dat hij nodig heeft is een ruimte met privacy. 

Yogales

young-woman-practicing-yoga-home.jpg

Romina Schut

60 minuten     

14 personen

 

Yoga kun je gebruiken om tot rust te komen of juist als energiebron. Onze ervaren yogadocent maakt je wegwijs in houding, beweging en ademhaling. In overleg bepalen we welk type yoga, van rustigere vormen tot meer intensief, en welk instapniveau passend is.  

clinic thuis trainen

Roeland de Jong

60 minuten

14 personen

 

Je wil graag fitter en/of sterker worden en traint het liefste thuis. Hoe begin je dan? Tijdens deze clinic neemt een Personal Trainer 10 oefeningen met je door die je makkelijk zelf thuis kunt doen. Het enige wat je voor deze training nodig hebt is een rugzak en wat spullen om deze te verzwaren.

 

Je leert de juiste houding, techniek en manieren om de oefening makkelijker of moeilijker te maken. Na de clinic ontvang je een trainingsschema waarin het aantal sets, herhalingen en de aanwijzingen zijn beschreven. Ga nu laagdrempelig en effectief aan de slag met je fitheid!

slaap je fit

Talja Lambert

60 minuten

14 personen

 

Als we te maken hebben met deadlines, zijn we al gauw geneigd een stuk van de slaap op te offeren om meer tijd te genereren. Om productiever te zijn...denken we. Maar niets is minder waar! We moeten rustmomenten en slaap júist hoge prioriteit geven. Gelukkig kunnen we zowel overdag als in de avond veel dingen kunnen doen (of laten) om de slaap te bevorderen.

Deze workshop voorziet niet alleen in kennis over de werking van slaap, maar reikt ook praktische tips aan, gericht op het omgaan met piekergedachten, het bevorderen van ontspanning en toepassen van gewoonten die de slaap bevorderen. Voorafgaand nemen we bij elke deelnemer anoniem een slaapvragenlijst af, zodat we de workshop op maat kunnen maken.

Slaap je fit.jpeg

Qigong

Qigong.jpg

Samantha Hosea

60 minuten

14 personen

 

Qigong is een eeuwenoude gezondheids- en beweegkunst uit China. In Qigong oefenen we om energie (Qi) en bloed vrij te laten stromen door de meridianen in ons lijf. De vrije stroom van Qi is van belang voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Door middel van langzame, bewuste bewegingen en ademhaling oefen je om je lichaam van binnen te openen. Bij langdurige oefening kun je blokkades voorkomen of opheffen. Je voelt je erna rustiger, meer gegrond, vitaler en energieker.

In de workshop maak je kennis met een serie van tien Qigong bewegingen waar je steeds meer verdieping in kunt vinden. Naast het leren van de bewegingen leer je ook iets over de achtergronden van deze fascinerende, eeuwenoude manier van gezondheid stimuleren.

vlieg op
met de overgang

Desirée Marsman

60 minuten

14 personen

 

Elke vrouw komt in de overgang. Dit gaat vaak gepaard met klachten, zoals opvliegers, slecht slapen en moodswings. Maar wist je dat je met de juiste voeding heel veel ongemak kunt verlichten? We behandelen de top 10 meest voorkomende klachten en geven per klacht concrete tips waar je direct mee aan de slag kan. Je merkt op korte termijn resultaat. Met de juiste voeding kun je je hormonen voór je laten werken.

Yogales
Slaap je fit
Vlieg
Contact
Beweegbreak
Bootcamp
Mind your breath 2
Fysiotherapeut
Clinic thuis trainen
qigong
bottom of page