top of page
WORKSHOPs
geest
Logo Partje_lichtgroen.png
Meer balans in je dag
Meditatie 1
Mind your breath 1
Jouw nee/ja sticker
Werk gelukkig

Meer balans in je dag

Jael Herz

120 minuten

14 personen

 

Wil je meer controle houden over je tijd en zorgen dat je aan het einde van je dag nog energie overhoudt om lekker te sporten, sociaal te zijn of gewoon voor jezelf? Wil je met minder stress je werk kunnen doen? Tijdens deze 2 uur durende workshop ga je praktisch aan de slag om meer balans in je dag te brengen. We gaan het hebben over wat de oorzaken zijn van disbalans in werk- en privétijd. Ook gaan we in op mogelijke risico’s van overmatige stress. Je gaat aan de hand van verschillende oefeningen meer inzicht krijgen in je persoonlijke situatie. Je krijgt tips om meer controle over je tijd en energie te krijgen en daardoor meer rust te ervaren in je werk en privéleven.  Met het volgen van de workshop investeer je tijd die je misschien denkt niet te hebben, echter door de tijd hiervoor te nemen win je tijd.

Say yes 2 stress

stressed-female-entrepreneur-creativity-crisis.jpg

Elena Malkova

90 minuten

14 personen

 

Ben jij een stresskip of ben je een coole kikker? Is stress je vriend die voor meer focus en productiviteit zorgt of is het je vijand met alle fysieke en mentale gevolgen? Hoe kun je je relatie met stress en daardoor de kwaliteit van je dagelijks leven verbeteren? In deze interactieve workshop krijg je aan de hand van oefeningen en voorbeelden uit jouw eigen leven antwoorden op deze vragen. Daarnaast krijg je op recente wetenschap gebaseerde, gemakkelijke en praktische tips hoe je stress de baas wordt.

meditatie 1

Romina Schut

60 minuten

14 personen

Je bent een groot deel van de dag naar buiten gericht. In interactie met collega’s, het gezin, met focus op je werk en de boodschappen. Maar hoe vaak kijk je naar binnen? 95% van ons functioneren gebeurt onderbewust. Met mediteren verken je jouw binnenwereld, jouw onderbewuste. Daar liggen al jouw patronen opgeslagen. Meditatie geeft je een gereedschapskist om jezelf en jouw patronen te leren kennen, zodat je dichter bij jouw kern komt. Wanneer je meer in verbinding komt met jezelf, met jouw kern, dan kun je je beter verbinden met de mensen om je heen. Je leert de basis van mediteren.

meditatie 2

Romina Schut

60 minuten

14 personen

 

Alles is energie. Verbinding maak je door middel van de energie in jezelf en de energie in alles om je heen. De kwantumfysica heeft aangetoond dat er nog veel meer is dan we geleerd hebben bij onze natuurkundeles op school. In de kern van het kleinste deeltje bevinden zich golven van energie. Jouw gedachten en acties beïnvloeden deze energie. In meditatie komen we in contact hiermee en ben je in staat om jouw eigen wereld vorm te geven. In deze workshop gaan we dieper in op de effecten en achtergrond van meditatie. We behandelen de wetenschap achter meditatie, hoe je jouw toekomst kunt vormgeven met meditatie, hoe je meer in je lijf kunt komen en doen we samen twee zeer effectieve meditaties.

mind your breath 1

Romina Schut

60 minuten

14 personen

 

Je weet dat je adem nodig hebt om te leven, maar weet je ook hoe je je adem kunt inzetten om je vitaler te voelen? Door je bewust te worden van de manier waarop je ademt, kun je deze gaan sturen. Je kunt je adem gaan gebruiken om lekkerder te slapen, steviger in je schoenen te staan bij een presentatie, energiek je dag te beginnen of even helemaal te ontspannen. In deze workshop leer je hoe je adem werkt in je lijf. Je leert hoe jouw zenuwstelsel direct wordt beïnvloed door de manier waarop je ademt. Je adem kan je hartslag en bloeddruk reguleren en heeft een directe impact op jouw mentale en emotionele welzijn. Je leert een aantal ademtechnieken die je simpel zelf kunt toepassen in het dagelijks leven, voor thuis en op je werk.

Mind Your Breath 2

Romina Schut

60 minuten

14 personen

 

In deze snelle en stressvolle maatschappij hebben we allemaal te maken met overvolle agenda’s en drukke werkdagen. Allemaal “linkerbrein”- activiteiten die het stressvolle deel (fight – flight) van jouw zenuwstelsel prikkelen. Je leert hoe dit op den duur kan leiden tot fysieke klachten, maar ook hoe je met behulp van je adem jouw rechterbrein (creatieve deel) kan stimuleren en een ontspannen en vitaal lijf kan creëren. In deze workshop worden ademhalingsoefeningen afgewisseld met theorie. De ademoefeningen zijn meer gevorderd dan in Mind Youy Breath1, zoals bijvoorbeeld een Buteyko ademtechniek. 

Jouw NEE / JA – sticker

Ciska Harte

90 minuten

14 personen

 

We moeten het allemaal doen, maar vinden het vaak lastig: Nee zeggen. In de workshop gaan we in op de onderliggende redenen van jouw Ja-gedrag, leer je in welke situaties je nee zou kunnen zeggen en hoe je dat makkelijker en op een comfortabele manier doet. Uiteraard ga je aan de slag met jouw eigen ‘Nee/Ja-sticker’ als geheugensteuntje voor na de workshop om

zo de regie en rust in je overvolle dagen weer terug

te krijgen. 

Jouw Nee Ja sticker.jpeg

slaap je fit

Talja Lambert

60 minuten

14 personen

 

Als we te maken hebben met deadlines, zijn we al gauw geneigd een stuk van de slaap op te offeren om meer tijd te genereren. Om productiever te zijn...denken we. Maar niets is minder waar! We moeten rustmomenten en slaap júist hoge prioriteit geven. Gelukkig kunnen we zowel overdag als in de avond veel dingen kunnen doen (of laten) om de slaap te bevorderen.

Deze workshop voorziet niet alleen in kennis over de werking van slaap, maar reikt ook praktische tips aan, gericht op het omgaan met piekergedachten, het bevorderen van ontspanning en toepassen van gewoonten die de slaap bevorderen. Voorafgaand nemen we bij elke deelnemer anoniem een slaapvragenlijst af, zodat we de workshop op maat kunnen maken.

Werk gelukkig

Rianne de Mos

90 minuten

14 personen

 

Wat je aandacht geeft dat groeit en zo is het ook met werkgeluk. Houd jij je bewust bezig met jouw werkgeluk of gaan de dagen voorbij en doe je veel op de automatische piloot? Wil jij iedere dag met plezier aan het werk en mét energie naar huis?  Hiervoor hoef je niet hard(er) te werken, maar wel jouw werkgeluk de aandacht te geven die het nodig heeft. Vaak sta je hier niet bij stil en volg je de bekende paden of pas je je aan aan de organisatie waar je werkt. Zonde! Wil jij gemotiveerder, creatiever en productiever aan de slag? Volg dan deze workshop. 

Geluksmomenten
sparen

Sophie Looijestijn

90 Minuten

14 personen

 

Tijdens de workshop geluksmomenten sparen ga je op zoek naar de momenten dat je hart een sprongetje maakt. Dat je denkt: wow, dít vind ik leuk, hier krijg ik energie van. Je krijgt inzicht in hoe geluk werkt en je weet hoe je jezelf wanneer je ook maar wilt een ‘shotje geluk’ kunt toedienen. Handig voor de mindere dagen. Anderhalf uur stilstaan bij wat je (onverwachts) gelukkig maakt; daar patronen in ontdekken; persoonlijke, vrolijke en ontroerende uitwisselingen met je mededeelnemers; een moment plezier, even buiten de tijd. Je vertrekt vrolijker dan je aankwam.

Uit je hoofd in de klei

Imre de Jong en Joni van der Heide

90 minuten

14 personen

 

Wat is jou natuurlijke manier van handelen? Waar liggen jouw kwaliteiten en hoe kom jij het meest tot je recht? In deze workshop mag je je laten verrassen door hoe het creatief werken met klei jouw natuurlijk manier van werken en zo jouw kwaliteiten toont. Je hoofd mag even rusten en je handen doen het werk. Voor deze workshop hoef je niet kunstzinnig te zijn of enige ervaring te hebben met klei. We werken niet toe naar een kunstzinnig einddoel, wel naar inzicht in jouw handelen en jouw potentie. De workshop ‘Uit je hoofd in de klei’ past iedereen die het leuk vind om op een creatieve, verrassende maar ook praktische en concrete manier nieuwe inzichten op te doen.

 

Van deze workshop bestaat er ook een uitgebreidere training. In de training is er nog meer ruimte voor verdieping, theorie, het vertalen van de uitkomsten naar handelen, oefeningen en meer persoonlijke afstemming op het individu en de groep. De training wordt op maat gemaakt en is daardoor zowel geschikt voor een bestaand team als voor individuele werknemers. 

Van wens naar resultaat

Praktische wetenschap van het stellen en bereiken van doelen.

Elena Malkova

90 min

14 personen

Je stelt regelmatig doelen; meer sporten, gezonder leven, meer tijd voor jezelf. Maar vaak stranden deze doelen na verloop van tijd. Hoe kun je zorgen dat je dingen die je wilt, ook daadwerkelijk gerealiseerd worden? Tijdens deze workshop leer je de wetenschap achter doelen stellen; 7 praktische stappen om te worden, te hebben of te doen wat je echt wilt.

silhouette-people-happy-time.jpg

mindful eten

Desirée Marsman

60 minuten

14 personen

 

We hebben allemaal een druk leven. We werken, hebben kinderen, we sporten, we hebben een sociaal leven en je wilt ook nog tijd voor jezelf. Goed eten is belangrijk, maar doen we vaak achter de laptop of even gauw tussendoor.

Deze workshop gaat over bewust eten. Eet je wanneer je trek hebt en stop je als je voldoende hebt? Hoe kun je omgaan met verleidingen van iedere dag? We bespreken 10 eenvoudige tips om bewuster te eten. Hierdoor creëer je meer rust voor jezelf, eet je gezonder en voel je je beter.

Yogales

young-woman-practicing-yoga-home.jpg

Romina Schut

60 minuten     

14 personen

 

Yoga kun je gebruiken om tot rust te komen of juist als energiebron. Onze ervaren yogadocent maakt je wegwijs in houding, beweging en ademhaling. In overleg bepalen we welk type yoga, van rustigere vormen tot meer intensief, en welk instapniveau passend is.  

Qigong

Qigong.jpg

Samantha Hosea

60 minuten

14 personen

 

Qigong is een eeuwenoude gezondheids- en beweegkunst uit China. In Qigong oefenen we om energie (Qi) en bloed vrij te laten stromen door de meridianen in ons lijf. De vrije stroom van Qi is van belang voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Door middel van langzame, bewuste bewegingen en ademhaling oefen je om je lichaam van binnen te openen. Bij langdurige oefening kun je blokkades voorkomen of opheffen. Je voelt je erna rustiger, meer gegrond, vitaler en energieker.

 

In de workshop maak je kennis met een serie van tien Qigong bewegingen waar je steeds meer verdieping in kunt vinden. Naast het leren van de bewegingen leer je ook iets over de achtergronden van deze fascinerende, eeuwenoude manier van gezondheid stimuleren.

daglichtje maken

Tinie van Zandwijk en Imre de Jong

120 minuten

10 personen

 

Een moment van vertraging, tot jezelf komen en je handen het werk laten doen. Werken met klei brengt rust, het werkt vertragend en aardend. Klei is niet voor niets een zeer waardevolle tool binnen de kunstzinnige therapie. De klei reageert op jou en jij op de klei en dat maakt dat jouw werk altijd een stukje van jouw identiteit meekrijgt. In deze workshop maak je kennis met het werken met klei en maak je onder begeleiding je eigen persoonlijke Daglichtje. Het ‘Daglichtje’, gecreëerd door keramiste Tinie van Zandwijk, is een uit klei gevormde bol met een opening waarin een lichtje kan branden. Laat het maken en branden van jouw zelfgemaakte Daglichtje een moment van bewustzijn zijn; voor het vieren, het genieten, het zetten van een intentie, het ontspannen, het herinneren of het dankbaar zijn voor wat voor jou belangrijk is.

 

Je hoeft voor deze workshop geen boetseerervaring te hebben.

 

*De Daglichtjes moeten na de workshop rustig drogen, worden gebakken en geglazuurd (in de door jou gekozen kleur). Dit neemt ongeveer 3 weken in beslag.

Daglichtjes1000X0038.jpg

Loslaten, hoe doe je dat?

Willeke Brokking

90 minuten

14 personen

 

Zou jij heel graag:

Zonder stress naar je werk willen gaan?

Een betere balans tussen werk en privé willen hebben?

Makkelijker ‘nee’ willen zeggen of voor jezelf opkomen?

Jezelf zekerder willen voelen in alles wat je doet?

Makkelijker met kritiek willen omgaan?

 

Maar zitten de volgende dingen jou in de weg:

Het gevoel vast te zitten in bepaalde emoties, zoals angst, verdriet, boosheid, frustraties, onmacht, paniek of onzekerheid?

Lichamelijk klachten zoals rugpijn, hoofdpijn, moeheid, slapeloosheid of een constante knoop in je maag?

Een stemmetje in je hoofd dat zegt je niet goed genoeg bent, niet leuk genoeg bent of iets niet kan?

 

Zou je dat heel graag willen loslaten om weer rust te voelen in je hoofd én lijf? Alleen weet je niet hoe je dat kunt doen of is je dat tot op heden nog niet gelukt?

Dan is deze workshop geschikt voor jou! Door middel van een succesvol bewezen techniek leer ik jou hoe kunt loslaten. Je gaat het zelf ervaren hoe het werkt en je krijgt een live demonstratie hoe de techniek werkt.

Hoe je toch rust vindt als je werk nooit af is

Kiki Vreeling
90 min
14 personen

 

Velen van ons hebben op dit moment het gevoel in een rijdende trein te zitten waar ze niet kunnen uitstappen en die maar doordendert. Na je werk, in het weekend en zelfs op vakantie kan dit gevoel nog aanhouden. Hoe zorg je er nu voor dat je toch even uit die rijdende trein stapt? Om prioriteiten, kaders te stellen en keuzes te maken? Om vervolgens met meer rust weer in de trein te stappen. Misschien op een ander tempo, in ieder geval met meer focus passend bij jouw unieke situatie. Word aan het denken gezet in deze workshop over jouw rijdende trein.

In deze workshop wordt ingegaan op:

Wat stress is, de oorzaak van stress en de effecten van stress.

Veel voorkomende perspectieven en worstelingen rondom stress en werkdruk. Hierbij komen onder andere de vervaging van grenzen, communicatie en prioriteiten aan bod.

Handvatten om zelf met de werkdruk en daarmee gepaarde stress om te gaan.

Uit je hoofd in de klei
Mindful eten
Qigong
Contact
Say yes 2 stress
Meditatie 2
Mind your breath 2
Slaap je fit
Geluksmomenten sparen
van wens nar resultaat
Yogales
Daglichtje maken
Los laten hoe de je dat geest
hoe jetoch rust vindt
bottom of page